FAQ

Wat is een escape room?

Een escape room is een spel waarbij je als team opgesloten wordt in een ruimte. Het doel is zo snel mogelijk ontsnappen uit de escape room door de puzzels op te lossen. Hierbij krijg je 60 minuten de tijd om te ontsnappen. De puzzels in de kamers zijn zeer gevarieerd en gaan van echte codekrakers tot praktische proeven. Door samen te werken en naar elkaar te luisteren geraak je verder in het verhaal. De ruimte is zodanig ingericht dat je je even in een andere wereld waant. Soms bestaat een escape room uit meerdere kamers, die je ontdekt naarmate het spel vordert. In dit avontuur heb je maar 1 doel: ontsnappen binnen de opgegeven tijd.

Deur op slot? Is dat wel veilig?

Bij Clueless staat jullie veiligheid en die van onze werknemers op de eerste plaats. We nemen dan ook verschillende initiatieven om jullie en onze veiligheid in onze escape rooms te garanderen. We sommen de belangrijkste even voor je op:

Elke kamer is voorzien van een gekeurde rookmelder. Via de camera kunne wij steeds volgen wat er gebeurt. Elke kamer heeft ook een noodknop of noodsleutel, zodat jullie steeds de kamer kunnen verlaten.

Deze maatregelen (en andere) zorgen ervoor dat jullie met een gerust hart een escape room kunnen spelen bij Clueless.

Hoe oud moet je zijn om te mogen deelnemen?

Onze kamers kunnen gespeeld worden vanaf 11 jaar. Uiteraard kunnen ook gezinnen met jongere kinderen deelnemen. We hebben al verschillende groepen met jongere deelnemers mogen ontvangen. Op basis van deze ervaringen geven we graag het volgende advies omtrent de leeftijd van de spelers:

  • Kinderen vanaf 11 jaar kunnen het spel perfect spelen. Deze leeftijd is geen absolute minimumgrens: wil je bijvoorbeeld graag met je gezin komen met een kind van 7 en 9 jaar bijvoorbeeld, dan zal het kind van 7 jaar zich ook reuze amuseren.
  • Kinderen jonger dan 12 jaar spelen best mee met een groep waarbij er 2 (of meer) volwassen zijn.
  • Kinderen tussen 12 en 14 worden bij voorkeur begeleid door minstens één volwassene.
  • Kinderen vanaf 14 jaar kunnen het spel perfect zonder volwassenen spelen.

Sowieso monitoren we het spel vanop afstand en kunnen we de kinderen bijstaan met tips en hints wanneer dat nodig blijkt.

Is een goede fysieke conditie belangrijk?

Neen, het spel is geschikt voor iedereen. Zowel jong als oud kan deelnemen aan een van onze escape games. Fysieke inspanningen zijn daarbij niet aan de orde. De puzzels zijn ontworpen om je hersenen te oefenen, niet je spieren.

Op welke manier kan ik reserveren?

Reserveren kan makkelijk via ons online boekingssysteem. Daar zie je een overzicht van wanneer welke kamer nog beschikbaar is. Loopt er iets mis of heb je moeilijkheden bij het online boeken? Stuur ons dan gerust een berichte via Facebook, WhatsApp of een mailtje.
Of bel ons op 0488/91.02.57 en we helpen je verder.

Hoe lang duurt een escape room bij Clueless?

Bij de escape games heb je 60 minuten de tijd om te ontsnappen uit de kamer. Graag geven we je bij aanvang een uitleg en maken je warm voor het verhaal van de kamer die je zal spelen. Dus reken dat je bij ons toch 1,5 uur zal doorbrengen.

In welke talen kan je de escape rooms spelen?

Al onze escape rooms zijn enkel beschikbaar in het Nederlands. Zit er echter iemand in je groep die de Nederlandse taal niet machtig is, dan kan deze persoon ook zeker meedoen.

Wat brengen we mee?

Je hebt niets nodig, behalve je gezond verstand. De rest voorzien wij. Laten je ogen ja al eens in de steek? Dan mag je zeker je leesbril meebrengen! 

Zijn de escape rooms van Clueless rolstoeltoegankelijk?

De escape rooms zijn in principe niet rolstoeltoegankelijk. Desalniettemin ontvingen we al escapers in een rolstoel. Omdat ieders mobiliteit verschillend is, raden we aan contact met ons op te nemen. Zo kunnen we samen bekijken welke escape room het meest geschikt is voor jouw mobiliteit.

Bestaat de kans dat ik een escape room van Clueless al eens elders gespeeld heb?

Nee. Elke kamer is uniek en heeft een eigen thema. Het bijhorende verhaal en de puzzels worden volledig door onszelf bedacht. Hoewel je elders zeker escape rooms vindt met een gelijkaardig thema, zullen het spel en de puzzels toch verschillen. Als je bij ons een escape game speelt, ben je dus zeker van een unieke ervaring.

Opgelet! Kwam je in het verleden al eens spelen in 3 Monkies Mortsel? Dan bestaat de kans dat je de kamers al gespeeld hebt. Clueless nam deze escape room over in juni 2021 en heeft voorlopig nog geen aanpassingen aangebracht. Je kan wel steeds een andere kamer kiezen dan toen, natuurlijk!

Hoe kan ik betalen?

Betalen kan met Bancontact en cash.

Wat met alcohol en drugs?

We behouden ons het recht te beslissen wanneer personen niet meer capabel zijn het spel deftig te spelen. We investeren veel tijd en energie in de opbouw van onze escape games waardoor we niet het risico hoeven te nemen om beschadigingen op te lopen. 

Van zodra we merken dat personen te veel gedronken hebben gaan we deze personen weigeren. De kost van de game wordt niet terug betaald. 

Druggebruik is algemeen verboden.

Is een escape room griezelig of angstaanjagend?

Nee. Een escape room is geen spookhuis waar het de bedoeling is om je te laten schrikken. Nee, wij zorgen er wel voor dat er een spanning ontstaat door dat je een race tegen de tijd uitvoert. Spanning zeker, maar geen angst!

Mag ik foto’s of filmpjes maken in de escape room?

Neen. Dit is absoluut verboden! 

Alle smarthphone worden opgesloten in persoonlijke lockers.

De reden is dat we achteraf geen controle hebben wat met deze foto's of filmpjes gebeurd. Ze kunnen op sociale media terechtkomen waardoor alle clues worden prijsgegeven. 

Na het spel nemen wij altijd een groepsfoto die we dan delen op onze facebookpagina.

Geen vragen meer? Tijd om te puzzelen!

Het antwoord gevonden op al je vragen en zin gekregen om de uitdaging van onze escape rooms aan te gaan? Wacht dan niet langer en boek meteen jouw escape game via het online systeem.

close

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x